Podotherapie

Wist u dat onze podotherapeut van uw zooltjes ook slippers kan maken? Zo hoeft u niet meer te wisselen en zelf leuke sandalen uitzoeken met de juiste steun!
Maak vandaag nog een afspraak, bel naar 0638056267

Belangrijke mededeling!

Door de ontwikkelingen omtrent het coronavirus (COVID-19) zullen we als samenleving voorzorgsmaatregelen moeten nemen zoals het RIVM adviseert. Om verspreiding van het virus te voorkomen of te beperken.

Met het oog op uw en onze gezondheid nemen we de volgende maatregelen binnen de praktijk.

We volgen de ontwikkelingen van virus per dag en volgend de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de overheid. We volgen we nu zoals gebruikelijk de Hygiëne en Infectiepreventie waarbij we nog vaker onze handen en praktijkruimte reinigen. Uiteraard schudden wij geen handen meer en zullen we fysiek contact zoveel mogelijk vermeiden

Nieuwe zolen nodig?
Gelukkig voor u is het mogelijk om nieuwe zolen te ontvangen zonder dat er fysiek contact is. U kan namelijk ook nieuwe of een extra paar zolen telefonisch of online via het contact formulier bestellen. Veelal worden zolen vergoed vanuit de zorgverzekeraar.

Wij hopen dat u begrip heeft voor de situatie.

Mocht u pijn of een ander probleem hebben kunt u altijd contact opnemen via joost@voorbergpodotherapie.nl of bel/WhatsApp 0638056267 dan zoeken wij graag een oplossing met u!

Afspraak maken bij Joost Voorberg?
U kunt appen naar 06-38056267 of bellen naar 0174-412377. Check ook de website. Ook kunt u mailen naar info@voorbergpodotherapie.nlPodotherapie
Per september 2018 heeft Voorberg Schoenen een eigen praktijk voor podotherapie. Joost Voorberg, de oudste zoon van Cees en Pauline Voorberg, runt de praktijk. Simpel gezegd is een podotherapeut een voet- en houdingsspecialist.

Een podotherapeut heet ook wel een paramedicus die voeten onderzoekt, voet- en houdingsklachten behandelt en voetklachten voorkomt. Klachten kunnen ontstaan door een afwijkende voetstand en/of houding of een verkeer looppatroon. Een podotherapeut onderzoekt de oorzaak van uw klachten en zoekt samen met u naar een oplossing voor het probleem. Doel hiervan is de klachten wegnemen, verminderen of compenseren.

Over mij
"Ik help graag anderen, zodat mensen weer pijnvrij kunnen lopen. Heeft u last van houdingsklachten of voetproblemen? Ik help u graag, zodat uw klachten verminderen of helemaal verdwijnen."

Mijn naam is Joost Voorberg, ik ben 25 jaar en in maart 2018 afgestudeerd als podotherapeut. In september 2018 heb ik mijn eigen praktijkruimte bij Voorberg Schoenen geopend. Ik vind het bijzonder dat ik nu op mijn eigen manier een bijdrage kan leveren aan het familiebedrijf. Ik zie graag dat klanten tevreden de deur uitgaan en dat ze pijnvrij kunnen lopen.

Als podotherapeut behandel ik patiënten met voetklachten, maar veelal ook rug-, heup- en knieklachten. Dit laatste soort klachten kan namelijk heel goed het resultaat zijn van een voetafwijking. Ook weet ik veel van systeemziekten als diabetes en reuma. Op die manier kan ik ook klanten helpen waarvan de voeten extra aandacht vragen. Patiënten kunnen de hele dag terecht, zodat ik voldoende tijd heb om tot de kern van het probleem te komen en samen met u naar een oplossing kan zoeken. Dit kan een schoenadvies zijn, het aanmeten van steunzolen of bijvoorbeeld een kleine voetbehandeling. Hierbij werk ik op afspraak.

Ik ben gespecialiseerd in podotherapie voor sport, kind, voet-, rug-, knie- en heupklachten.
Een eerste consult
- Wat moet u meenemen?
Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, vragen wij u het volgende mee te nemen: uw identiteitsbewijs of uw zorgpas, uw huidige inlegzolen als u die heeft en de (sport)schoenen die u het meest draagt.

- Laat u steunzolen aanmeten?
Dan volgen een aantal vragen en testjes om een beter beeld te krijgen van de klachten die u heeft. Ook maakt Joost een voetscan; met een drukmeting beoordeelt hij de drukverdeling onder uw voet. Vervolgens kan de podotherapeut aan de hand van een podoscoop (een glasplaat) zien hoe de stand en houding is van uw enkels, knieën, heup en rug. Met behulp van palpatie lokt de podotherapeut pijnklachten uit en kijkt hij naar afwijkingen in botstructuren en pijnlijke plekken. Verder test hij de bewegingsmogelijkheden en stabiliteit van uw gewrichten en bekijkt hij uw schoenen. Hij geeft u aan de hand van zijn bevindingen informatie over uw looppatroon en de mogelijke oorzaak van uw klachten. Tot slot stelt de podotherapeut een waarschijnlijkheidsdiagnose, om zo te komen tot de juiste behandeling.

- Hoe lang duurt een afspraak?
Als u een afspraak maakt, vragen wij u welk soort afspraak u wilt. De volgende opties zijn mogelijk: het aanmeten van steunzolen (±45 min), een controleafspraak (15 min) of het afhalen van steunzolen (15 min).

Klachten en therapieën
Een podotherapeut maakt een behandelplan op maat. Uw behandeling bestaat uit één of meerdere van onderstaande therapieën.


Behandeling of therapie Doel behandeling of therapie
Podotherapeutische zolen Om de druk onder de voet te verminderen of de stand van de voet te verbeteren.
(Teen)orthese
Om de stand van uw tenen te corrigeren, drukplekjes te voorkomen/verminderen en wrijving van de tenen te voorkomen/verminderen.
Schoenmodificaties Kleine aanpassingen aan uw schoenen.
Schoenadvies Uw schoen moet geschikt zijn voor uw voeten en de juiste pasvorm hebben.
Reuma screening en behandeling Screening van de voet op drukplekken en wondjes, (preventieve) behandeling van aanwezige drukplekken en behandeling van aanwezige wondjes.
Vilttherapieën en taping Tijdelijke drukontlastende therapie en/of ondersteuning van andere therapievormen.
Instrumentele behandeling Als de (medisch) pedicure uw nagels, eelt of likdoorns niet kan behandelen.
Voorlichting en advies Hoe beter u weet wat goed is voor uw voeten, hoe beter u (preventieve) maatregelen kunt nemen.