Naar boven

Lage wandelschoenen

De eerste stap voor een leuke wandeling zijn goede wandelschoenen. Voorberg Schoenen wil je graag voorzien van advies en handige tips, zodat je, nog een extra blokje wil lopen! In de winkel meten wij altijd je maat op, zodat je zonder pijnlijke voeten een grote wandeling aan kunt! Bekijk het breedste assortiment wandelschoenen van het hele Westland. Lage wandelschoenen in verschillende soorten en breedtematen. Lage wandelschoenen voor elke wandelaar! Vele met een waterdichte voering voor droge voeten. Wandelschoenen van de merken Hanwag, Hartjes, Lowa, Meindl, On, Waldläufer en Xsensible. Voor meer advies en tips over het kopen van wandelschoenen lees de tekst onderin.
In onze winkel is deskundig personeel aanwezig dat je graag helpt met het aanmeten van de juiste lage wandelschoenen. Wij hebben wandelschoenen van de merken Hanwag, Hartjes, Lowa, Meindl, On, Waldläufer en Xsensible.  Het grootste assortiment wandelschoenen in het hele Westland.

Ben je op zoek naar een goede comfortabele wandelschoenen met een goed profiel? Een wandelschoen voor elke wandelroute van een blokje om het huis tot de vierdaagse. Voorberg Schoenen heeft het allemaal. De meeste wandelschoenen hebben een Gore Tex voering zodat de schoenen waterdicht zijn. Heb je steunzolen en wil je wandelschoenen met een los voetbed? In vrijwel al onze wandelschoenen kunnen de zolen eruit zodat de steunzolen in de schoenen passen.

Waar moet je opletten bij het kopen van een wandelschoen
Wandelen is een sport. Het is daarom belangrijk om wandelschoenen groot genoeg te kopen. We raden je aan om een halve tot hele maat groter te kopen dan je eigen schoenmaat.  Je voeten zetten uit naar een aantal kilometer waardoor je anders aan het eind van de wandeling te kort komt. Wil je dit voorkomen? Kom dan langs en laat je voeten opmeten. In de winkel van Voorberg Schoenen staat een nieuw meetapparaat waar we je voeten in 3D kunnen meten.

Er zijn verschillende categorieën wandelschoenen te verkrijgen. We hebben schoenen van de categorieën A, B en C. Schoenen van de categorieën A en B zijn geschikt voor gebruik in vrije tijd, op het werk, tijdens boswandelingen en wandelingen op asfalt. Schoenen van categorie C zijn geschikt voor zeer zware bergtochten. Wandelschoenen zijn verkrijgbaar met een leren voering en/of met gore-tex voering. Voor vragen kun je terecht in onze winkel.

Naast wandelschoenen zijn wandelsokken ook essentieel. De bescherming van de voeten is erg belangrijk. Perfect passende wandelschoenen en de juiste sokken zijn onmisbaar om blaren te voorkomen en een optimale vochtafvoering te garanderen. Wij verkopen Falke wandelsokken in hoge en lagere varianten.

Verschillende leesten wandelschoenen
Meindl heeft wandelschoenen voor een bredere voet. Er is nog een speciale lijn ‘Comfort Fit’ die nog wat breder valt.  In vergelijking met een normale leest heeft de ‘comfort fit’ meer ruimte in de voorkant van de schoen en een stevige grip bij die hiel. Deze wandelschoenen zijn ook erg gericht op een goede afrolling van de voet waardoor het gewicht op de voeten beter wordt verdeeld. Dit kan veel klachten voorkomen. Lowa heeft een normale leest en heeft een aantal modellen die wat smaller vallen. Dit geldt ook voor On die vooral gericht zijn op hele lichte schoenen met een goede afrolling.

Wil je wat meer uitleg over welke leest bij jouw voet past? Kom dan langs bij ons in de winkel en laat je adviseren.

Verschil hoge en lage wandelschoenen
Het kiezen van een wandelschoen hangt af van persoonlijke voorkeur en gebruik van de schoen. De ene zoekt naar een stevige en zwaardere wandelschoen terwijl de ander zoekt naar een lichte en luchtige wandelschoen. Hoge wandelschoenen geven meer steun om de enkel, terwijl de lage wandelschoen een stuk lichter is in gewicht. Een hoge wandelschoen is over het algemeen wat warmer in vergelijking tot de lage wandelschoen. Het kan ook nog aan het materiaal liggen hoeveel steun de schoen geeft en hoe warm of juist ademend het is. Het is belangrijk om te passen om zo te bepalen wat je prettige vindt zitten een hoge of een lage wandelschoen.